Nastává ideální čas podpořit svůj žlučník

Dle tradiční čínské medicíny je březen měsícem žlučníku. Proč bychom tedy měli tento důležitý orgán posílit a jak na to? Přinášíme vám rady a tipy, jak využít bylinné směsi nebo tinktury pro posílení této drobné, a přesto nenahraditelné součásti lidského těla.

Hlavní funkce žlučníku

Co je nejdůležitějším úkolem žlučníku? Skladuje se v něm žluč, která následně přispívá ke správnému trávení tuků a neutralizaci kyselin. V neposlední řadě se žlučník zasluhuje o vstřebávání důležitých vitamínů rozpustných v tucích. K těm patří vitamíny A, D, E a K, které všechny plní důležité funkce v lidském těle.

Co dělat při problémech se žlučníkem?

Potíže se žlučníkem se projevují nejčastěji nepříjemnou bodavou bolestí v pravém podžebří pod játry. Právě tam je tento orgán uložen. Bolest může vystřelovat až k páteři a lopatce. Přidruženými symptomy jsou pak pocit plnosti, časté říhání a celkově špatné trávení.

Pro podporu správného fungování žlučníku je k dispozici bylinný čaj Žlučník lichá dle původní receptury paní Kamenické. Toto jedinečné složení obsahuje diviznu pro posílení trávení, řepík pro správné fungování žlučníku a dobromysl s čekankou pro celkové posílení gastrointestinálního traktu.

Pokud vám ale nevyhovuje příprava čaje, máme pro vás řešení! V naší nabídce najdete i speciální bylinné Žlučníkové kapky, které rovněž posilují správnou funkci trávení a žaludku. Jsou vhodné pro zklidnění po mastných a těžkých jídlech.

Vsaďte na léty prověřenou recepturu

Při potížích se žlučníkem vám pomůže také speciální bylinná směs Podráždění, která je vyráběna přímo v naší Bylinné lékárně dle receptu paní Kamenické neboli „báby Radnické“. Tuto čajovou směs můžete získat pouze přímo na naší prodejně.

Pro posílení správné funkce trávicí soustavy lze doporučit také bylinné kapsle Digestiv s obsahem hořčinů. Užívá se jedna kapsle před a po jídle pro podporu správného trávení a vylučování.

K dalším vhodným produktům pro zdravý žlučník paří bylinný koncentrát Regalen, který detoxikuje a posiluje nejen žlučník, ale také játra a celý zažívací trakt. Lze ho kombinovat s bylinou Řepík, kterou najdete ve formě bylinky nebo tinktury.

Potížím se žlučníkem lze částečně předcházet správnou životosprávou. Podráždění často vzniká z konzumace tučných a kořeněných jídel. Pokud však váš žlučník nepracuje na 100 %, zkuste ho podpořit některou z bylinných možností, které jsme vám představili. Všechny informace i samotné produkty najdete na našem webu nebo přímo na prodejně.